Nove tehnologije u obrazovanju i Concord Language School II deo

Nove tehnologije u obrazovanju 2017

Probudimo kreativnost domaćim zadacima – Vera Isailović



Kako zainteresovati učenike da rade domaće zadatke? Profesorka zadaje domaće zadatke putem interneta na Moodle platformi. Ti domaći zadaci su na dobrovoljnoj bazi, 3 urađena zadatka = plus, 3 plusa = mala petica, 3 male petice = jedna velika u dnevnik. Domaći zadaci su uglavnom u formi istraživanja, projekata...
Uglavnom teorijsko predstavljanje.

Kako koristiti Google maps u nastavi – Milica Marković

Na zanimljiv način, kreirajući sopstveni google maps učenici su napravili putanju kretanja puka Antonija Isakoviča – Seobe. Takođe, ubacili su i osnovne informacije o tim gradovima. Kkao bi taj njihov projekat bio predstavljen široj populaciji, učenice su napravile bar kod koji, kada ga učitate, daje sve te informacije i koji su stavile u sve primerke knjige seobe koje se nalaze u školskoj biblioteci.

The Tower block – Kristina Radojičić

E-twinning platforma – Zamišljena kao zgrada sa stanovima u kojoj svaki učenik ima svoj prostor (stan) i oprema ga onako kako želi, tj.opisuje ga onako kako ga i zamišlja. Platforma je rađena na engleskom jeziku u saradnji sa nekoliko škola iz inostranstva.

I-lab in class-teching – Vedran Gergorić, Ksenija Laleta Puž

U jednoj školi u hrvatskoj uveli su Ipad jednom odeljenju osmog razreda – najnemotivisanijem razredu sa najgorim prosekom, dva puta nedeljno. Koriste razne aplikacije za skoro sve predmete. Za engleski jezik uglavnom koriste FunEnglish, Footaba, I movie.
Rezultat – znatno poboljšan prosek ocena u razredu.

Šekspir u video igri– Tanja Trobok, Ljubiša Avgustin



Dvoje entuzijasta su razmišljajući kako da Šekspira približe učenicima rešili da naprave video igru. ovog puta u pitanju je San letnje noći. Igrica traje tri sata i biće dostupna na Iplay-u i Google Store-u, potpuno besplatno.

Milica Filipović, prof. engleskog 


Коментари

Популарни постови са овог блога

E Allora? - Šta ustvari znači "allora" na italijanskom i u kojim momentima komunikacije ga možemo koristiti...

IDIOMS WITH 'PULL'

HOW TO UNDERSTAND NATIVE SPEAKERS: top tips