Negujmo srpski jezik - Srpski za dijasporu i strance

                            
                       Belgrade Summer School pre svega neguje naš maternji, srpski jezik i zato u ponudi ima kurseve srpskog jezika, na svim nivoima, od početnog do konverzacijskog, u grupama i induvidualno, kao i putem skajpa. Poslednjih dana je odjeknula vest da je među poznatima koji pordžavaju očuvanje srpskog jezika i jedna svetska filmska diva: Monika Beluči.                       


                     
                         "I FILMSKA diva Monika Beluči podržala je akciju "Negujmo srpski jezik", koja se bavi negovanjem i zaštitom srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti. Na fejsbuk-stranici Biblioteke grada Beograda, koja je uz Sekretarijat za kulturu i Filološki fakultet, pokretač ove akcije, osvanula je slika italijanske glumice sa "Pravopisom srpskog jezika" u rukama. 
Belučijeva je prethodnih godinu dana bila čest gost naše zemlje, jer je za to vreme na Mokroj Gori, u Trebinju i na drugim lokacijama širom Srbije i Republike Srpske snimala film "Na mlečnom putu" sa Emirom Kusturicom. Više puta je ponavljala da je "zaljubljena u našu zemlju, običaje i jezik", a ovom akcijom je to simbolično i dokazala. 
                         Kampanja "Negujmo srpski jezik" ima za cilj da se, uz učešće poznatih ličnosti i isticanje različitih jezičkih pouka, građani podstaknu da vode računa o tome kako pišu i govore i da se podigne nivo svesti o značaju negovanja ispravnog pisanja i govorenja. Do sada su izrađeni mnogobrojni edukativni posteri sa fotografijama poznatih ličnosti iz sveta umetnosti, zabave, sporta, poput Anice Dobre, Tihomira Stanića, Marčela, Rade Đuričin, Nebojše Glogovca, Nemanje Radulovića, Ivane Španović, Duška Kovačevića i mnogih drugih."

Коментари

Популарни постови са овог блога

E Allora? - Šta ustvari znači "allora" na italijanskom i u kojim momentima komunikacije ga možemo koristiti...

IDIOMS WITH 'PULL'

HOW TO UNDERSTAND NATIVE SPEAKERS: top tips